pak combineren met overhemd en stropdas

Ben je niet zo goed in het zelf samenstellen van je outfit en word je toch geacht om casual chic of chic op kantoor te verschijnen? Dan kan dat soms best weleens een lastige uitdaging zijn. Daarom geven wij hieronder enkele tips voor het combineren van pak, overhemd en stropdas, zodat ook jij de volgende keer op de juiste manier gekleed op kantoor kunt verschijnen. Er zijn enkele hulpmiddelen die je erbij kunnen helpen om met een goed gecombineerde outfit op kantoor te verschijnen. 

Van groot naar klein

Vind je het lastig om ’s ochtends voor je kledingkast te moeten staan en je outfit nog uit te moeten zoeken? Dan is het sowieso aan te raden om de avond ervoor je outfit al klaar te leggen. Als je niet weet waar te beginnen met het klaarleggen van je outfit is de stelregel ‘van groot naar klein’ handig om te onthouden. Als eerste leg je je pak of het jasje van je pak neer. Vervolgens pak je een bijpassend overhemd. Heb je een donkere kleur pak? Kijk dan wat er mooi bij staat qua net heren overhemd. In de zomer worden er vaak pastelkleuren onder gedragen en in de winter worden er vaak donkerdere tinten bij gedragen, zoals een grijs, donkerblauw of zwart overhemd. Heb je een pak en overhemd gekozen? Dan gaan we door naar het uitkiezen van de stropdas. Heb je meerdere stropdassen? Leg de stropdassen dan over het pak en het overhemd heen om kijken welke combinatie het beste past. Zo zul je zien dat je vrij snel een groot gedeelte van je outfit al uitgekozen hebt. 

Gestreept of niet gestreept

Heb je een krijtpak uitgekozen? Dan is het van belang om te zorgen voor een overhemd en stropdas zonder patroon om de outfit niet rommelig en chaotisch te laten ogen. Heb je echter een pak zonder patroon, dan kun je juist weer wel kiezen voor een overhemd en/of stropdas met patroon. Weet je niet zeker of iets bij elkaar past? Leg het dan simpelweg over elkaar heen en je zult vrij snel zien of iets past of niet. Kijk bijvoorbeeld eens bij Genti voor een mooie zakelijke outfit.